Voorgerecht
4 personen

Kip met chorizo, tomaat en paprika


Ingrediënten:

2 uien, in vieren
2 rode paprika’s, in vieren
1 gele paprika, in vieren
8 grote tomaten, in vieren
80 g chorizo, in schijfjes
400 g cannelloni bonen in blik, uitgelekt en gespoeld
4 tenen knoflook, geplet
2 takjes rozemarijn
8 kippendijen, liefst met bot en huid
2 el olijfolie
1 tl zoutvlokken
Vers gemalen zwarte peper
 
Recept:
 Maak dit gerecht in de grote bakplaat van de oven.
 
Verhit de oven voor op 200 oC.
Plaats de uien, paprika’s, tomaten, chorizo, bonen, knoflook en rozemarijn in de bakplaat.
Leg er de kippendijen op en besprenkel met olie.
Strooi er zout en ruim peper over. Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur of tot de kip gaar is. Controleer dit door een prikker of breinaald in het dikste deel van de kip te steken. Er moet dan helder vocht uitkomen. Als het nog een beetje roze is nog wat langer in de oven.
Laat de kip 10 minuten rusten en serveer.
 
Bron: Recept: Rumini Lyer,  www.bbc.co.uk/food



We dronken hier een rode wijn bij: Amicone, Edizione Nero, 2020