Hoofdgerecht
4 personen

Karbonaadjes met pizzaiolasaus


Ingrediënten:
4 schouderkarbonaadjes
1 blik gepelde tomaten
3 ansjovisfilets
2 takken verse oregano of 1 eetl. gedroogde
1 teen knoflook
6 eetl. olijfolie
 
Bereiding
Bestrooi de karbonaadjes met zout en zet een poosje weg: een paar uur is nog beter dan een kwartiertje. Bak de ansjovisfilets met de knoflook zachtjes in de helft van de olie tot de vis uit elkaar valt en de knoflook gaat geuren en kleuren. Italianen gooien de knoflook daarna weg; kijk wat je zelf wilt. Doe de tomaten in de pan en druk ze stuk. Voeg zout toe en laat zonder deksel zachtjes pruttelen, stukkoken en wat indikken. In circa 10 minuten is de saus klaar. Voeg de oregano toe en controleer op smaak, misschien moet er zout bij of, als het erg zuur is, een beetje suiker.
 
Verhit in een grote koekenpan de resterende olie en bak er de karbonaadjes in. 3 minuten per kant is genoeg. Serveer het een met het ander. Pizzaiolasaus past natuurlijk bij nog veel meer.
 
Bron: de Volkskeuken: https://www.volkskrant.nl/de-gids/volkskeuken-karbonaadjes-met-pizzaiolasaus~bd47ef63/