Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten:
4 schouderkarbonaadjes
1 blik gepelde tomaten
3 ansjovisfilets
2 takken verse oregano of 1 eetl.
gedroogde
1 teen knoflook
6 eetl. olijfolie
Bereiding
Bestrooi de karbonaadjes met zout en zet een poosje
weg: een paar uur is nog beter dan een kwartiertje. Bak de ansjovisfilets met de
knoflook zachtjes in de helft van de olie tot de vis uit elkaar valt en de
knoflook gaat geuren en kleuren. Italianen gooien de knoflook daarna weg; kijk
wat je zelf wilt. Doe de tomaten in de pan en druk ze stuk. Voeg zout toe en
laat zonder deksel zachtjes pruttelen, stukkoken en wat indikken. In circa 10
minuten is de saus klaar. Voeg de oregano toe en controleer op smaak, misschien
moet er zout bij of, als het erg zuur is, een beetje suiker.
Verhit in een grote koekenpan
de resterende olie en bak er de karbonaadjes in. 3 minuten per kant is genoeg.
Serveer het een met het ander. Pizzaiolasaus past natuurlijk bij nog veel meer.
Bron: de
Volkskeuken:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/volkskeuken-karbonaadjes-met-pizzaiolasaus~bd47ef63/