Hoofdgerecht
4 personen

Kangaroobiefstuk in rode portsaus


Ingredienten:
4 grote kangaroo biefstukken
krieltjes
75 g boter
50 g suiker
2 el tijmblaadjes
400 ml wildfond
100 ml rode port
Veldsla
gemengde paddenstoelen

Opmerking Jeroen

Het AH recept is met hertenbiefstuk maar ik wilde graag de kangaroobiefstuk proberen
 
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en halveer de uien. Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, de tijm en de peper naar smaak in. Leg de uien in de braadslede met de snijkant naar beneden. Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien. Schuif de braadslede in de oven. Laat de ui in 25-35 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Bestrooi de biefstukken naar smaak met peper en eventueel wat zout.
Bak de biefstukken in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur voor 2-3 min per kant bruin (ze mogen nog rood zijn van binnen). Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie. Bak de krieltjes mooi bruin in een andere koekenpan.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de paddenstoelen in het bakvet bruin en leg ze op een bord. Schenk de port en de rest van het fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus. Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven. Laat de biefstukken in 4-5 min. rosč worden.
Leg de biefstukken op warme borden. Schep er wat rode portsaus met paddenstoelen overheen en leg de gekonfijte uien ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Heerlijk met een Chateau Laffitte Laujac, Medoc 2011 erbij.

Bron: naar een AH recept