Voorgerecht
4 personen

Kalkoenrolletjes met gerookte ham

Involtini di tacchino allo speck


Ingrediënten: (voor 4 personen)

8 plakjes kalkoenfilets, totaal 400 gr

120 gr droge, gerookte ham

50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

Peterselie

een ui

laurier

boter

zout

peperkorrels

 

Bereidingstijd: 40 minuten

Sla de kalkoenbiefstukjes goed plat en bestrooi ze met een heel klein beetje zout en peper. Doe de ham met de Parmezaanse kaas en flink wat peterselie in de mixer en smeer het zo verkregen mengsel uit over de kalkoenlapjes. Rol de lapjes op en steek de rolletjes met een cocktailprikker vast. Leg de rolletjes in de koekenpan samen met de uienringen, flink wat laurier en een klontje boter en bak ze ongeveer 20 minuten met deksel op de pan en op laag vuur. Serveer de kalkoenrolletjes met hun eigen jus en wat verse, fijngehakte peterselie.

 

Het gerecht werd gereserveerd met een Ernst Bretz, Dornvelder trocken (een rode Duitse wijn)

 

Bron: La Cucina Italiana, nummer februari/maart 2004