Hoofdgerecht
4 personen
Juhjeh Kabab (geroosterde kip)
Ingrediënten:
500 g kipfilet of kippendijen (zonder bot)
½ tl saffraan
2 kleine uien
1 gele paprika
1 kop* yoghurt
Zout, zwarte peper en kurkuma (naar wens)
½ tl knoflookpoeder
Olijfolie (of boter)
Snijd de kip in stukken van
5 – 8 cm.
Vijzel de
saffraan tot een poeder en voeg dan 2 a 3 eetlepels heet water toe. Laat dit
minimaal 10 minuten staan.
Doe de stukken kip in een schaal en voeg yoghurt,
zout, de geweekte saffraan (de inhoud van de vijzel), fijngehakte ui, zwarte
peper en knoflookpoeder toe. Dek de schaal af en laat de kip in de koelkast
minimaal twee uur marineren.
Haal de stukken kip uit het mengsel en rijg ze aan
bbq pennen. Wrijf ze in met olie of boter en rooster ze op de barbecue.
Serveer de kip met parten
citroen als bijgerecht.
*1 kop is ca. 240 ml
Bron:
kookboekje “Taste of My Land”
Commentaar van Joost:
In Iran wordt erg veel saffraan gebruikt. En
nooit een paar draadjes zoals hier. Ook wordt de saffraan altijd tot poeder
gemalen of gevijzeld en dan in heet water geweekt.
Ik heb geen barbecue, daarom heb ik de kip
geroosterd onder de grill in de oven.