Hoofdgerecht
4 personen
Italiaans draadjesvlees
Ingredienten
500 g sucadelap
300 ml rode wijn
2 ui
3 tenen knoflook
2 takje rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
125 g magere spekreepjes
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
70 g tomatenpuree
100 ml kraanwater
Zorg dat de sucadelappen op
kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij.
Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en
2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de
oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10
min. uit.
Snijd de
bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de
knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10
min. Neem de groenten uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met
keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees
op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten,
tomatenpuree en water toe.
Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur
stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder
eventueel de rozemarijn.
Bereidingstip
U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren
bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op
laag vuur.
Bron: Ah recepten