Hoofdgerecht
4 personen

Involtini van kip met tomatensaus


Ingrediënten

4 kipfilets

4 plakken parmaham

Platte peterselie

Vers geraspte parmezaanse kaas

Verse basilicum

1 bakje cherrytomaten (of 1 blik gepelde tomaten)

1 uitje, fijn gehakt

1 teen knoflook, fijn gehakt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC

Leg de kipfilets een voor een tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze zo plat mogelijk. Doe dat met de zijkant van een keukenbijl, een deegroller of een speciaal daarvoor gemaakte stamper.

Bestrooi de filets met zout en peper en leg op iedere filet een plak parmaham. Strooi er parmezaanse kaas over en gehakte peterselie.

Rol de filets op en bind ze vast met keukentouw of gebruik een cocktailprikker.

Bak de rolletjes in hete olijfolie tot ze bruin zijn en zet ze dan gedurende ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de tomaten doormidden. Bak  (in dezelfde pan als de kip) ui en de knoflook en voeg de tomaten toe. Laat een kwartiertje pruttelen en breng op smaak met peper, zout en basilicum.

Haal de involtini (de rolletjes) uit de oven en snijd ze schuin doormidden. Leg ze op voorverwarmde borden en schep de tomatensaus er omheen. Garneer met een blaadje basilicum.

 

Bron: Eigen recept

 

Commentaar van Joost:

Dit is zo’n recept wat je eindeloos kunt variëren. Andere ham, andere kaas, altijd lekker! Als je er pasta en groente bij serveert is het een volledig hoofdgerecht