Hoofdgerecht
4 personen

Indiase lamskoteletjes met yoghurtsaus


8 lamskoteletjes (of 4 varkensfiletlapjes)

1 pakje Tikka Masala-pasta (80 g)

1 banaan, gepeld

150 g Griekse yoghurt

2 eetlepels verse munt, fijngesneden

1 eetlepel limoensap (of citroensap)

1 teentje knoflook, uitgeperst

2-3 eetlepels olie

 

Bereiden

Wrijf de lamskoteletjes rondom in met de Tikka Masala-pasta en laat ze 10 minuten liggen. Maak intussen de yoghurtsaus (raita): snijd de banaan in kleine blokjes. Roer in een kom de yoghurt los met het limoensap en meng de knoflook, munt en banaan erdoor. Breng de yoghurtsaus op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de koteletjes in 4-6 minuten (of voor varkensfiletlapjes 6-8 minuten) mooi bruin, keer ze halverwege. Lamsvlees mag vanbinnen nog rosé zijn, varkensvlees moet wel gaar zijn. Leg de koteletjes op vier borden en schep de yoghurtsaus ernaast. Geserveerd met naan brood (om in de indiase sfeer te blijven) en broccoli.

Drank

Er werd een Settesoli Rosata uit Sicilia bij gedronken

Uit: Allerhande 03, 2006