Hoofdgerecht
4 personen
Indiase Rib-eye en spinaziesalade met paneer
Ingrediënten:
Rib-eye, 150 g per stuk
Naanbrood
Patak Jalfrezipasta of zelf maken
Kokosmelk, 200 ml
Verse koriander
Citroen, 2 stuks
Yoghurt, 250 g
Verse munt
Spinazie, 200 g
Paneer of Panir (kaas om te bakken bij de bio winkel)
Bakje alfalfa
Bakje tuinkers, afgeknipt
Grote wortel
Sesamzaad
het recept van Jamie gaat uit van een biefstuk, maar mij leek het lekker om een rib-eye te gebruiken. Ik heb er een paar aardappel kroketjes bij gedaan, voor de sier.
Bereiding
Marineer het vlees in ongeveer een derde van de pasta, gemengd met sap van een halve citroen, olijfolie en zout en peper.
Meng de spinazie met de bijna alle koriander, alfalfa en tuinkers en voeg enkele dunne schillen wortel toe.
Snijd de paneer in kleine blokjes en bak het in de koekenpan goudbruin. Bestrooi ze met zout en sesamzaad en meng dit door de spinazie salade. Knijp een halve citroen uit boven de salade.
Bak het naanbrood in de oven, meestal ca 7 min.
Verwarm de rest van de currypasta met ca. 200 ml kokosmelk en laat indikken.
Meng de yoghurt met de munt blaadjes, voeg een scheut olijfolie toe en sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het vlees op een hoog vuur, keer elke minuut tot ca 6 minuten voor rood vlees of langer als je het vlees gaarder wilt. Laat het even rusten op een bord.
Leg op het bord een stuk naanbrood en het vlees. Versier het bord met een lepel yoghurt saus, warme currysaus en strooi wat koriander erover.
Kan met bier of met rode wijn.
Bron: Jamie Oliver
Bijgerechten