Hoofdgerecht
4 personen

Ierse runderbavette met romige aardappel-kaassouffle


Ingrediënten
Bavette, ca 6 ons
3 eetlepels boter
1 theelepel sesamolie
versgemalen zwarte peper
300 g shii-takepaddestoelen (in vieren)
2 eetlepels sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosuitje (in stukjes


Het recept van allerhande was voor Japanse biefstuk maar ik gebruikte Ierse runderbavette.

Oven voorverwarmen op 175°C.
Bavette op kamertemperatuur laten komen en met keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout en in aluminiumfolie in de oven ongeveer 15 minuten na laten garen. In achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water. Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes. Opdienen met de romige aardappel-kaassouffle
Hierbij dronken we een La Cour de Bij, Medoc van 2014.

Bron: Allerhande