Hoofdgerecht
4 personen
Ierse runderbavette met romige aardappel-kaassouffle
Ingrediënten
Bavette, ca 6 ons
3 eetlepels boter
1 theelepel sesamolie
versgemalen zwarte peper
300 g shii-takepaddestoelen (in
vieren)
2 eetlepels sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 bosuitje (in stukjes
Het recept van allerhande
was voor Japanse biefstuk maar ik gebruikte Ierse runderbavette.
Oven voorverwarmen op 175°C.
Bavette op kamertemperatuur laten komen en met
keukenpapier droogdeppen. Royaal peper erboven malen. In grote koekenpan boter
verhitten en biefstuk rosé bakken. Biefstuk uit pan nemen, bestrooien met zout
en in aluminiumfolie in de oven ongeveer 15 minuten na laten garen. In
achtergebleven bakvet en sesamolie paddestoelen in 3 min. op hoog vuur
bruinbakken. Afblussen met sherry, sojasaus en eventueel scheutje water.
Sesamzaadjes en peper naar smaak erover strooien. Biefstuk op vier warme borden
leggen en shii-takesaus op en naast biefstuk scheppen. Garneren met bosuitjes.
Opdienen met de
romige aardappel-kaassouffle
Hierbij dronken we een La Cour de Bij, Medoc van 2014.
Bron: Allerhande