Hoofdgerecht
4 personen

 

Hertengoulash met rode kool en gnochhi


Hertengoulash

Ingredienten

500 g hertengoulash- of stoofvlees

50 g spekblokjes

100 g champignons, in plakjes gesneden

1 ui, grof gesnipperd

1 kleine winterwortel, in blokjes gesneden

1/2 zoete puntpaprika, in ringetjes gesneden

1/2 zoet zure appel, in blokjes gesneden

5 laurierblaadjes

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 theelepel koekkruiden

2 dl sinaasappelsap

2 dl wild fond of vleesbouillon

2 plakken ontbijtkoek

2 eetlepels olijfolie

 

Maak de groenten schoon en snijd ze zoals aangegeven. Verhit de olie in een braadpan, en fruit de ui in 5 minuten zacht. Voeg de spekblokjes toe en na ongeveer 1 minuut het goulashvlees. Bak het rondom en voeg de wortel en de paprika toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken, en voeg dan sinaasappelsap, wildfond, koekkruiden, laurier en kruidnagelpoeder toe. Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen. Voeg daarna de champignons, appel en ontbijtkoek toe en laat de stoofpot nog zeker een half uur op een zacht vuur sudderen. Roer het vlees met de saus af en toe om. Controleer of het vlees zacht is en verleng zo nodig de stooftijd. Rode kool, klassiek bereid met een zure appel en gnochi met peterselie als bijlage.