Hoofdgerecht
4 personen

Hertenbraai met abrikozensaus


Ingrediënten:

4 hertenbiefstuk
chilipoeder
gemalen piment
ui
olie, knoflook
kerriepoeder
azijn
aardappel kroketjes
abrikozenjam
Maïskolven (eigen inbreng)
wildfond (eigen inbreng)
Rucola sla

 
Leg de aardappel kroketjes in de oven. Verwarm de maïskolven op een middelmatig vuur.
Pel de ui en snipper deze. Fruit in een pan met olie op een zacht vuur. Voeg de knoflook, kerriepoeder en de azijn toe. Voeg wildfond erbij en laat inkoken tot 150 ml.
Bestrooi het vlees met piment en chilipoeder. Bak aan een zijde 1,5 minuten en ander zijde 1 minuut en laat even nagaren in aluminiumfolie.
Garneer het bord met rucola sla. Snijd de biefstuk in dikke repen en leg op de rucola sla. Garneer met aardappel kroketjes en maïskolf.
Wij dronken er een Mooi kaap Droë Rooi van 2008 bij.
 
Bron: naar een idee van AH 67558