Hoofdgerecht
4 personen
Hertenbraai met abrikozensaus
Ingrediënten:
4 hertenbiefstuk
chilipoeder
gemalen piment
ui
olie, knoflook
kerriepoeder
azijn
aardappel kroketjes
abrikozenjam
Maïskolven (eigen inbreng)
wildfond (eigen inbreng)
Rucola sla
Leg de aardappel kroketjes in de oven. Verwarm de maïskolven op een middelmatig
vuur.
Pel de ui en snipper deze. Fruit in een pan met olie op een zacht vuur. Voeg de
knoflook, kerriepoeder en de azijn toe. Voeg wildfond erbij en laat inkoken tot
150 ml.
Bestrooi het vlees met piment en chilipoeder. Bak aan een zijde 1,5 minuten en
ander zijde 1 minuut en laat even nagaren in aluminiumfolie.
Garneer het bord met rucola sla. Snijd de biefstuk in dikke repen en leg op de
rucola sla. Garneer met aardappel kroketjes en maïskolf.
Wij dronken er een Mooi kaap Droë Rooi van 2008 bij.
Bron: naar een idee van AH 67558