Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten:
Hertenbiefstuk, 5 ons
Groene aspergetips, 2 ons
Rode ui
Knoflook
Gemberwortel
Aardappelpuree
Kastanjechampignons, 250 g
Wildfond, 200 ml
Rode peper
Oosterse roerbakolie
Sojasaus, suiker
Biefstuk op kamertemperatuur laten komen.
Aardappelen koken en stampen tot puree.
Ui pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, peper en gember fijn hakken. Champignons schoonvegen en grote exemplaren halveren. Wok verhitten en Knoflook, gember en peper kort bakken. Biefstukken erbij leggen en aan elke kant 2 min. meebakken. Vlees eruit halen en in alufolie warm houden. Ui en champignons toevoegen aan bakvet en 2 min. bakken. Aspergepunten, ½ etlp suiker, fond en 3 etlp sojasaus toevoegen. Laat tot de helft inkoken. Vlees dwars op de draad in plakken snijden en nog even kort mee verwarmen in de wok.
Leg dakpansgewijs het vlees op het voorverwarmde bord en schakeer de champignonsaus en puree eromheen.
Wij dronken er een Marques Casa Concha, Conchay Toro Chile Merlot 2006 bij.
Bron: AH kaart 136224