Hoofdgerecht
4 personen
Hertenbiefstuk met bramensaus
Ingrediënten:
Bleekselderij (eigen inbreng), in kleine schijfjes
Kleien wortel (eigen inbreng), in kleine blokjes
Aardappelen voor puree
Sjalotten, 2 stuks gesnipperd
Tijm, 15 gram
Wildfond
Rode wijn, 150 ml
Bramenjam, 3 eetlepels
Gemberwortel, 2 maal 3 cm in kleine stukjes
Kaneelstokje
Bramen, bakje 150 g
Hertenbiefstuk, 4 stuks (eigenlijk struisvogel maar dat was niet voorradig)
Paddenstoelen melange (eigen inbreng)
Zure room (eigen inbreng)
Sjalotje fruiten in olie, fond, wijn, jam, kaneelstokje en helft van gember toevoegen. Inkoken tot een derde. Saus zeven en terug in pan.
Aardappel met bleekselderij en wortel koken tot aardappel gaar is. Stampen met een beetje boter en helft van de gemberwortel tot puree.
Biefstuk bakken met zout en peper en warm houden in aluminium folie.
Saus even verwarmen en van vuur af klontje boter en eetlepel zure room erdoor roeren. Bramen toevoegen.
Puree verdelen over vier borden, biefstuk in grove plakken snijden en erop leggen. Saus erover en ernaast schenken.
Rode wijn: Stellenbosch Neil Ellis cabernet sauvignon - merlot 2006
Bron: gebaseerd op Albert Heijn receptnummer 292508