Hoofdgerecht
4 personen
Hertenbiefstuk met blauwe bosbessensaus en spinazie, bieten en pompoensalade
Ingrediënten
4 hertenbiefstukken
300 gram spinazie
4 gekookte bietjes
200
gram bosbessen
1 pot gevogeltefond
theelepel gedroogde
tijm
1 eetlepel honing
2 suikerklontjes
scheut
worcestershiresaus
paar druppels citroensap
zwarte
peper uit de molen
Bereiden
Verwarm de fond in een steelpan. Doe de bosbessen en tijm erin en laat op laag vuur zo’n 40 minuten inkoken. Druk de massa door een zeef. Even flink duwen met een pollepel, anders gooi je te veel smaak weg. Breng de saus op smaak met de honing, suiker, worcestershiresaus, citroensap en wat zwarte peper uit de molen.
Wok kort de spinazie met wat knoflook en nootmuskaat. Bietjes schoonmaken en in schijven snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Zilveruitjes in vieren snijden. Rest van de pompoen van voorgerecht door de spinazie en biet mengen. Serveer lauwwarm
Biefstuk droogdeppen en op hoog vuur bakken in circa 3 minuten per kant.