Hoofdgerecht
4 personen

Hertenbiefstuk met blauwe bosbessensaus en spinazie, bieten en pompoensalade


Ingrediënten

4 hertenbiefstukken

300 gram spinazie

4 gekookte bietjes

200 gram bosbessen
1 pot gevogeltefond
theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel honing
2 suikerklontjes
scheut worcestershiresaus
paar druppels citroensap
zwarte peper uit de molen

 

Bereiden

Verwarm de fond in een steelpan. Doe de bosbessen en tijm erin en laat op laag vuur zo’n 40 minuten inkoken. Druk de massa door een zeef. Even flink duwen met een pollepel, anders gooi je te veel smaak weg. Breng de saus op smaak met de honing, suiker, worcestershiresaus, citroensap en wat zwarte peper uit de molen. 

Wok kort de spinazie met wat knoflook en nootmuskaat. Bietjes schoonmaken en in schijven snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Zilveruitjes in vieren snijden. Rest van de pompoen van voorgerecht door de spinazie en biet mengen. Serveer lauwwarm

Biefstuk droogdeppen en op hoog vuur bakken in circa 3 minuten per kant.