Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
Hertenbiefstuk (kamertemperatuur)
4 seizoenen peper (molen 35 g)
60 g boter
3 sjalotten (gesnipperd)
6 tenen knoflook (fijngesneden)
1 tl sambal oelek
200 ml vleesfond (pot 380 ml)
1 beker slagroom (250 ml)
Creme fraiche (250 ml)
Grote cassave, grote zoete aardappel
Gemengde sla
Schil de cassave en de aardappel samen gaar, giet af en
pureer. Voeg creme fraiche toe en peper en zout.
Bestrooi de biefstukken met de 4 seizoenen peper en zout
naar smaak. Verhit 20 g boter in een steelpan en bak de sjalot, knoflook en
sambal op laag vuur in 15 min. lichtbruin. Schenk de fond erbij en laat op laag
vuur inkoken. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook en laat op laag
vuur tot de helft inkoken. Schenk de fond door een bolzeef bij de slagroom.
Breng op smaak met zout en flink wat 4 seizoenen peper.
Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken
in 5 min. rosé. Keer halverwege en voeg meteen de rest van de boter toe. Haal de
biefstukken uit de pan en laat ze op een (warm) bord 5 min. rusten onder een
deksel of aluminiumfolie. Serveer het vlees op een bedje van sla met de saus en
de puree.