Hoofdgerecht
4 personen

Heilbot en papillot


Ingrediėnten

4 st heilbot

1/2 bio-citroen

1 bosje koriander

6 takjes platte peterselie

2 teentjes knoflook

50 g pistachenoten (ongezouten)

3 grote wortelen

8 nieuwe aardappelen, gekookt

3 el olijfolie

40 cl visfumet

peper enzout

grof zeezout

 

Hak de koriander, peterseliebald, knoflookteentjes en pistachenoten fijn. Voeg peper, zout en olijfolie toe. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 180°C (hete luchtovens -20°C). Knip 4 stukken bakpapier, die 4x groter is dan de visfilets. Leg in het middenvan elk stuk papier een visfilet. Kruid de vis met zout en peper. Voeg een vierde van het kruidenmengsel toe en leg er een schijfje citroen bovenop.

Vouw de randen van het bakpapier naar binnen. Giet 1 dl visfumet bij elke vis en vouw het papier verder zodat de pakketjes goed gesloten worden. Leg de papillottes in een ruime ovenschaal en zet in de oven gedurende 15 minuten.

Maak intussen de groenten schoon. Stoom ze bestrooid met een beetje grof zout.

Serveer de vispapillottes met de groenten.

 

Wijn; Herdade dos Grous 2011 (huiswijn Librije)

 

Bron: http://povvi.com/heilbot-in-papillot/