Hoofdgerecht
4 personen

Groene asperges met vispakketjes en sinaasappelsaus


Ingrediënten vispakketjes in zeewier (kombu)

4 stukken kombu

2 kabeljauwfilet en 2 makreelfilet

Knoflookbieslook of groen van lente-uitjes

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels sesamolie

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C.

Leg de stukken kombu 15 minuten in water. Giet ze af. Leg de kombu vellen op een ruim stuk bakpapier. Leg een stuk vis op een kombu blad. Schik de bieslook erover en besprenkel met sojasaus en sesamolie. Maal wat peper en zout erop. Rol de kombu op en vouw het bakpapier goed dicht.

Bak ongeveer 12 minuten in de oven..

 

Ingrediënten groene asperges met sinaasappelsaus

Bundeltje groene asperges

Sap van 2 sinaasappels

70 g roomboter

1 eierdooier

cayennepeper

citroensap

 

Bereiding 

Breek het taaie eind van de asperges

Schil de onderzijde met een dunschiller.

Kook de sinaasappelsap in tot de helft.

Smelt de boter in een pan laat lauw worden.

Doe de eierdooier in een pan. Verwarm au bain-marie en klop de sinaasappelsap geleidelijk door de eierdooier. Het mengsel zal binden door het kloppen. Haal van het vuur en klop nog enkele minuten. Voeg de boter druppelsgewijs toe en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt. Bestrooi met zout en cayennepeper en voeg enkele druppels citroensap toe.

Stoom de asperges 3 á 4 minuten en serveer direct met de saus.

 

Lekker met een Cimarosa, South Eastern Austria, Chardonnay, Colombard 2010

 

Bron: Pakjes makreel en kabeljauwfilet gemarineerd met kombu, naar een idee van Okoko recepten, groene asperges met sinaasappelsaus door Gordon Ramsay