Hoofdgerecht
4 personen
Gevulde varkenshaas met tijm en zoete aardappelrösti
Ingredienten
Gevulde varkenshaas met tijm en zoete
aardappelrösti
Ingrediënten
325 g
varkenshaas culinair
3
plakjes rauwe ham
3
takjes tijm
1 ui
1 kg zoete aardappelen
3 eieren
2 el bloem
1 tl kerriepoeder
6 el olijfolie
85 g veldsla
3 el honing-mosterddressing (met Dyon mosterd)
Bereidingswijze
Snijd de varkenshaas als een boek horizontaal open
(niet door!). Verdeel de ham over het vlees en ris de tijmblaadjes erboven.
Bestrooi met peper naar smaak en klap het vlees weer dicht. Bestrooi het vlees
rondom ook met peper en naar wens een beetje zout. Steek het vlees met
cocktailprikkers dicht.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de varkenshaas
in 15 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Neem uit de pan en
houd op een bord warm onder aluminiumfolie.
Snipper de ui. Schil de zoete aardappelen. Rasp de
zoete aardappelen boven een kom grof. Voeg de ui, eieren, bloem, kerriepoeder en
peper naar smaak toe. Meng het aardappelmengsel goed. Verhit in een koekenpan
steeds een beetje olie en schep er bergjes van het aardappelmengsel in. Druk
plat en bak de rösti in 2-3 min. per kant bruin en gaar. Of maak in 2 pannen 2
grote rösti en bak ± 5 min. per kant. Draai de grote rösti om met behulp van een
bord. Verdeel intussen de veldsla over een schaal en besprenkel met de dressing.
Bestrooi met peper naar smaak.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel over 4
borden. Leg de rösti bij de varkenshaas. Serveer met de veldsla.
Bron: Jumbo