Hoofdgerecht
4 personen

Gevulde parelhoen


Ingrediënten
1 parelhoen
1 eetlepel olijfolie
50 gram boter
1 grote prei
1 theelepel marjolein
150 g gekookte kippenlevers
2 sneetjes oud brood
Zout en peper
paprikapoeder
 
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de prei in ringen met de marjolein. Voeg de kleingesneden kippenlevers, het brood in stukjes, zout en peper naar smaak toe en meng dit. Vul hiermee het parelhoen en steek de buikholte dicht met de prikkers. Bestrooi de buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 75 minuten. Voeg zonodig een scheutje water toe en keer het parelhoen regelmatig. Maak jus door water aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los. knip door met de wildschaar. Geserveerd met een knolselderij puree.