Hoofdgerecht
4 personen
Gevulde parelhoen
Ingrediënten
1 parelhoen
1 eetlepel olijfolie
50 gram boter
1 grote prei
1 theelepel marjolein
150 g gekookte kippenlevers
2 sneetjes oud brood
Zout en peper
paprikapoeder
Verwarm de olie in een pan en
fruit hierin de prei in ringen met de marjolein. Voeg de kleingesneden
kippenlevers, het brood in stukjes, zout en peper naar smaak toe en meng dit.
Vul hiermee het parelhoen en steek de buikholte dicht met de prikkers. Bestrooi
de buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan
en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het
geheel gedurende 75 minuten. Voeg zonodig een scheutje water toe en keer het
parelhoen regelmatig. Maak jus door water aan het bakvet toe te voegen en roer
de aanbaksels los. knip door met de wildschaar. Geserveerd met een knolselderij
puree.