Hoofdgerecht
4 personen
Gevulde forel uit het oosten
Ingrediėnten
1 rode peper
2 struikjes paksoi
2 eetlepels olie
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels sesamzaad (potje ą 45 g)
1 1/2 eetlepel Japanse sojasaus
3 forellen (ą ca. 200 g)
grof zeezout
1/2 eetlepel olie om in te vetten
Voorbereiden
Peper schoonmaken en in reepjes snijden. 3 Paksoibladeren met steel
achterhouden, rest van paksoi schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. In
wok olie verhitten en peperreepjes ca. 1 minuut fruiten. Paksoi toevoegen en al
omscheppend in ca. 1 minuut beetgaar bakken. 1 Eetlepel sesamolie, sojasaus en 2
eetlepels sesamzaad door paksoi mengen. Eventueel schaal afgedekt in koelkast
zetten. Ovenschaal invetten. Forellen afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
Buiken vullen met paksoi en forellen naast elkaar in ovenschaal leggen.
Bestrijken met rest van sesamolie. Rest van sesamzaad erover strooien en grof
zeezout erboven malen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden
Schaal uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Schaal in midden van oven schuiven en forellen in ca. 15 minuten gaar bakken.
Intussen vier borden voorverwarmen. Paksoibladeren op borden leggen en hierop
forellen leggen. Serveren met mie of rijst.
Geserveerd met een Grand Vin Bourgogne, Chablis 1er Cru Montmains
Bron: AH receptenkaart 8518