Hoofdgerecht
4 personen
Gevuld varkensvlees met gekookte aardappels
"Portafoglio" di inaiale con urnido dipatate
Ingrediënten
800 g aardappels
4 varkensfiletlapjes (500 g)
70 g fontina*
50 g bladselderij
50 g ui
40 g pancetta, in plakjes
2 kruidnagels
knoflook
peterselie
boter
zout en peper
Snijd de selderij fijn. Schil de aardappels en snijd
ze in stukken. Snipper de ui en fruit hem 2-3 minuten met een half
knoflookteentje in een klontje boter. Verwijder de knoflook en voeg de
selderij en de aardappels toe. Roer en voeg 600 ml water en zout toe. Kook
de aardappels onafgedekt ca. 10 minuten. Doe een deksel op de pan en kook de
aardappels ca. 5 minuten verder. Stamp de kruidnagels fijn en snipper een
bosje peterselie en een halve knoflookteen. Voeg de kruidnagel, de
peterselie en de knoflook toe aan de aardappels.
Snijd de varkenslapjes
met een scherp mes als een boek open. Sla de lapjes voorzichtig platter en
verdeel de fontina er in reepjes over. Vouw het vlees naar zijn
oorspronkelijke vorm en druk de randen dicht met het lemmet van een mes.
Bekleed het vlees met plakjes pancetta. Leg het vlees met de pancetta naar
beneden in een koekenpan en bak het ca. 3 minuten. Draai het vlees om en bak
het ca. 4 minuten verder. Serveer met de aardappels.
*Fontina is een zachte, lichtzoete kaas uit Aosta.
Verkrijgbaar bij Italiaanse Deticatessenzaken
Bron: La Cucina Italiana November 2010 blz 20