Hoofdgerecht
4 personen

Gevuld varkensvlees met gekookte aardappels

"Portafoglio" di inaiale con urnido dipatate


Ingrediënten

800 g aardappels

4 varkensfiletlapjes (500 g)

70 g fontina*

50 g bladselderij

50 g ui

40 g pancetta, in plakjes

2 kruidnagels

knoflook

peterselie

boter

zout en peper

 

Snijd de selderij fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snipper de ui en fruit hem 2-3 minuten met een half knoflookteentje in een klontje boter. Verwijder de knoflook en voeg de selderij en de aardappels toe. Roer en voeg 600 ml water en zout toe. Kook de aardappels onafgedekt ca. 10 minuten. Doe een deksel op de pan en kook de aardappels ca. 5 minuten verder. Stamp de kruidnagels fijn en snipper een bosje peterselie en een halve knoflookteen. Voeg de kruidnagel, de peterselie en de knoflook toe aan de aardappels.
Snijd de varkenslapjes met een scherp mes als een boek open. Sla de lapjes voorzichtig platter en verdeel de fontina er in reepjes over. Vouw het vlees naar zijn oorspronkelijke vorm en druk de randen dicht met het lemmet van een mes. Bekleed het vlees met plakjes pancetta. Leg het vlees met de pancetta naar beneden in een koekenpan en bak het ca. 3 minuten. Draai het vlees om en bak het ca. 4 minuten verder. Serveer met de aardappels.

 

*Fontina is een zachte, lichtzoete kaas uit Aosta. Verkrijgbaar bij Italiaanse Deticatessenzaken

 

Bron: La Cucina Italiana November 2010 blz 20