Hoofdgerecht
4 personen
Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus met courgettekoekjes
Ingrediënten
vis:
4 stukken heilbot (200g)
2 theelepels peperkorrels
1 courgette
50 g zeekraal
40 g basilicum
3 eierdooiers
2 eetlepels citroensap
peper en zout
150 gesmolten boter
Ingrediënten courgette
koekjes
1 citroen
800 g courgette
50 g bloem
1 ei, 4 el olijfolie
100 g Pecorino Romano
peper
20 g peterselie
Bereidingswijze courgette koekjes (AH
recepten):
Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en de
rasp de gele schil eraf en pers hem dan uit. Klop het ei los. Rasp de kaas en
snijd peterselie fijn. Meng courgette met citroensap, ei, bloem, kaas,
peterselie en peper en zout. Verhit in een koekenpan de olie en scherp met twee
lepels 12 bergjes van het beslag. Druk ze plat en bak in ca 6 min. per kant.
Noot Jeroen: Dit gerecht is qua hoeveelheid voor 8 personen en niet voor 4. Ook het beslag wordt erg dun door het vele water van de courgettes. Zelfs met een dubbele hoeveelheid bloem liep het beslag weg in de pan. Beter is om de courgette goed te laten uitlekken na het snijden op keukenpapier alvorens te mengen.
Bereidingswijze vis
(visrecepten.nl):
Schaaf van de courgette 8 linten en laat ze drogen op
keukenpapier. Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Bestrooi de heilbot met
wat zout en strooi de wat fijngemalen peper erover. Leg een toefje zeekraal op
en wikkel ze per stuk in 2 courgette linten. Stoom de pakketjes in ca 8 tot 10
min gaar. Leg de basilicum blaadjes in een zeef en giet er kokend water over,
vang het water op. Pureer de basilicum met citroensap en 50 ml van het
opgevangen water. Voeg de eierdooiers toe met een 1/2 theelepel peper en zout en
meng 1 minuut. Voeg al draaiend de boter voorzichtig toe. Schenk de saus in een
pan met dikke bodem
en
verwarm al roerend tot de saus bindt.
Serveertip
Lindemans Western Cape chardonnay Viognier 2013
Bron: Allerhande en visrecepten.nl