Hoofdgerecht
4 personen

Gestoofde haas met champignons en peultjes


Ingrediėnten:

panklare wilde haas
zout

peper

500 g buikspek

tomaten
2 uien

50 g boter

1 laurierblad

6 jeneverbessen

4 peperkorrels

150 g roggebrood

1 fles droge rode wijn (1 liter)

125 ml zure room

vers bosje peterselie

 

Bereiding
 

Verdeel de haas in porties en wrijf het vlees in met zout en peper. Snijd het buikspek in dobbelsteentjes. Snijd de tomaten kruisvormig in, schenk er kokend water over, ontvel de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes. Pel en snipper de uien.

 

Verhit de boter in een grote braadslee en braad hierin het vlees rondom aan. Voeg het buikspek toe en braad het al roerend mee. Voeg de tomaten en uien toe evenals de laurier en de fijngestampte specerijen. Laat het geheel ca. 3 min. smoren.

 

Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Verkruimel het roggebrood en doe het bij het vlees. Roer het erdoor en voeg zo veel wijn toe tot het vlees onderstaat.

 

Laat het vlees in ten minste 2 uur gaar worden in de oven. Controleer of het vlees gaar is en laat het eventueel nog 50 min. in de oven tot het mooi zacht is.

 

Neem het vlees uit de braadslee, zeef het braadvocht en verfijn het met zure room. Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Strooi de peterselie voor het opdienen over het gerecht.
Het gerecht werd vergezeld van een lekker gekookt aardappeltjes en peultjes met champignons

 

Bron: Wild van BSN Culinair