Hoofdgerecht
4 personen
Gestoofde haas met champignons en peultjes
Ingrediėnten:
1
panklare wilde haas
zout
peper
500 g buikspek
2
tomaten
2 uien
50 g boter
1 laurierblad
6 jeneverbessen
4 peperkorrels
150 g roggebrood
1 fles droge rode wijn (1 liter)
125 ml zure room
vers bosje peterselie
Bereiding
Verdeel de haas in porties en wrijf het vlees in met zout en peper. Snijd het buikspek in dobbelsteentjes. Snijd de tomaten kruisvormig in, schenk er kokend water over, ontvel de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes. Pel en snipper de uien.
Verhit de boter in een grote braadslee en braad hierin het vlees rondom aan. Voeg het buikspek toe en braad het al roerend mee. Voeg de tomaten en uien toe evenals de laurier en de fijngestampte specerijen. Laat het geheel ca. 3 min. smoren.
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Verkruimel het roggebrood en doe het bij het vlees. Roer het erdoor en voeg zo veel wijn toe tot het vlees onderstaat.
Laat het vlees in ten minste 2 uur gaar worden in de oven. Controleer of het vlees gaar is en laat het eventueel nog 50 min. in de oven tot het mooi zacht is.
Neem het vlees
uit de braadslee, zeef het braadvocht en verfijn het met zure room. Was de
peterselie, schud droog en hak fijn. Strooi de peterselie voor het opdienen over
het gerecht.
Het gerecht werd vergezeld van een lekker gekookt aardappeltjes en
peultjes met
champignons
Bron: Wild van BSN Culinair