Hoofdgerecht
4 personen

Gesmoorde kalfswangetjes met pompoen


Ingrediënten:
1,2 kilo kalfwangetjes
300 gram groenteblokjes (mix van wortel, ui en bleekselderij)
handvol peterselie
1 teen knoflook
1 sinaasappel
1 citroen
 
Braad in een braadpan circa 10 minuten de kalfswangetjes met de groenteblokjes aan in een scheur olijfolie. Schenk er vervolgens water bij tot de wangetjes helemaal onder staan en laat 3 uur smoren op een laag vuur. Voeg af en toe wat water toe zodat het vlees altijd onder staat.Giet de wangetjes af en vang het vocht op.  Wikkel ze in huishoudfolie en laat ze een half uur rusten. Zeef het kookvocht en laat het 20 minuten indikken tot circa 2/3 deel. Zet het vuur uit en voeg de geraspte schil van 1 citroen en 1 sinaasappel, een gehakt teen knoflook en de peterselie toe. Snijd de kalfswangetjes in plakken en serveer met de fond. Als bijgerecht een heerlijke in oven geroosterde flespompoen. Circa 25 minuten op 180 graden in de oven met wat komijn, zeezout en olie.

Bron: La cucina Italiana nov 2009