Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten:
1,2 kilo kalfwangetjes
300 gram groenteblokjes (mix van
wortel, ui en bleekselderij)
handvol peterselie
1 teen knoflook
1 sinaasappel
1 citroen
Braad in een braadpan circa
10 minuten de kalfswangetjes met de groenteblokjes aan in een scheur olijfolie.
Schenk er vervolgens water bij tot de wangetjes helemaal onder staan en laat 3
uur smoren op een laag vuur. Voeg af en toe wat water toe zodat het vlees altijd
onder staat.Giet de wangetjes af en vang het vocht op. Wikkel ze in
huishoudfolie en laat ze een half uur rusten. Zeef het kookvocht en laat het 20
minuten indikken tot circa 2/3 deel. Zet het vuur uit en voeg de geraspte schil
van 1 citroen en 1 sinaasappel, een gehakt teen knoflook en de peterselie toe.
Snijd de kalfswangetjes in plakken en serveer met de fond. Als bijgerecht een
heerlijke in oven geroosterde flespompoen. Circa 25 minuten op 180 graden in de
oven met wat komijn, zeezout en olie.
Bron: La cucina Italiana nov 2009