Hoofdgerecht
4 personen
Geroosterd lamsvlees met een Aziatisch accent
Ingrediënten
2 x ca. 400 g lamsrack
1 tl zout
1 tl versgemalen vijfkleurenpeper
1 el arachideolie
3 el sjalotten, fijngesneden
2 el koriander, fijngesneden
2 el peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl gemberwortel, fijngesneden
25 g vers broodkruim
1 el sesamolie
35 g gesmolten boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240 oC.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak, als de olie begint te dampen, het vlees rondom bruin. Plaats het vlees vervolgens in een braadslee.
Roer alle overige ingrediënten in een kom door elkaar. Bedek het vlees rondom met dit mengsel en druk het stevig aan met de hand.
Bak het vlees ca. 15 minuten in de goed voorverwarmde oven en laat het vervolgens 15 minuten afgedekt rusten.
Verdeel het vlees in koteletten en serveer meteen op voorverwarmde borden.
Het vlees werd vergezeld door een fusionpasta met paksoi
Bron Ken Hom: Op Reis met de Wok