Hoofdgerecht
3 personen

Gepocheerde makreel


Ingrediënten

3 verse makrelen

150 gram spinazie

4 sjalotten

2 schoongemaakte artisjokken

Knoflook

Boter

Witte wijn

 

Maak de artisjokken schoon.

Verwarm de over voor op 180 graden. Maak de makrelen schoon en spoel ze goed af. Snijd ze met schuine sneden in. Leg de makrelen in een ovenschaal met 30 gram boter, de in stukken gesneden sjalot, 2 flinke glazen wijn en flink wat zout en peper. Zet ze 20 minuten in de oven.

Snijd de schoongemaakte artisjokken in plakjes en gaar circa 5 minuten op hoog vuur met een flinke teen knoflook, 100 ml wijn en zout en peper. Pureer samen met wat bakvocht van de makrelen. Sauteer de spinzaie ca  1 minuut op hoog vuur en breng op smaak. Serveer de vissen met de artisjokkensaus op een bed van spinazie.

 

Bron: Cucina Italiana