Hoofdgerecht
4 personen
Gemarineerde kabeljauw met zeekraal en pompoensaus
Ingredienten
Filets van kabeljauw uit de Noordzee
Marinade van groene kruiden
Paddenstoelen (kastanjechamp, oesterzwam), 100
gram
1 pompoen
1 ui
1 stukje gember van 5 cm
1 eetlepel milde olijfolie
Bakje Zeekraal
Voorbereiding
Ontvel de vis, en snij er mooie moten van. Bestrijk de
vis met de marinade en bestrooi met peper en zout. Laat intrekken.
Halveer de pompoen, haal de pitten eruit, en snijd ze in
stukjes van ongeveer 4 cm; Bij oranje pompoenen kan de schil blijven zitten.
Schil de gember en snijd ze zo fijn mogelijk in kleine
stukjes.
Snijd de ui in stukjes
Doe een eetlepel milde olijfolie in een pan, verwarm
licht, en fruit de gember en de ui hierin. Voeg na 5 minuten, als de uien glazig
zijn, de pompoen toe en roer om. Giet er zoveel bouillon bij totdat de pompoen
onder staat en breng aan de kook. Laat het 20 á 30 minuten garen, totdat de
pompoen zacht is.
Pureer de saus en breng op smaak met peper en zout.
Bak de vis kort aan beide kanten ongeveer 2 minuten in
roomboter met olijfolie, Blus de vis af met wat witte wijn of visbouillon, zodat
ze verder gaart en laat het in de oven -ongeveer 60 graden- langzaam verder
garen. Bak de paddenstoelen.
Bereiding en afwerking
Verwarm pompoensaus opnieuw. Wok de zeekraal licht.
Leg in het midden pompoensaus op de borden, en leg hier
de vis op met de paddenstoelen. Leg de zeekraal erbij en geef er groenten van
het seizoen bij.
We dronken hierbij een Antonin Rodet Chablis 1er Cru
Montmains
Bron: dit gerecht is naar aanleiding van de kookworkshop
van Ilse d’r werk door Hanke Schoor,
www.stercateringkookworkshops.nl