Hoofdgerecht
4 personen

 

Gemarineerde Ribeye met pom croquettes uit de oven en cherrytomaatjes en gele paprika


Voor dit recept moet je ruim van tevoren beginnen met het marineren van het vlees!

 

Ingrediënten 

4 el sojasaus

4 el rode wijnsaus

1 dl olijfolie

knoflook, 2 teentjes

Wildfond, ingekookt tot saus dikte (eigen inbreng)

Pom croquettes (eigen inbreng)

Gele paprika (eigen inbreng)

 

Meng sojasaus, rode wijnsaus, olijfolie en knoflook en giet over het vlees. Laat minimaal drie uur marineren in de koelkast en haal het vlees twee uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te brengen.

Bak de ribeye twee minuten aan beide zijde voor rode variant of drie minuten voor roze variant. Ribeye bevat weinig bindweefsel en veel vet en is daarom mals en sappig indien niet te lang verhit. Het vet in de ribeye neemt de aroma van de marinade goed op.

Leg de ribeye nog even in aluminiumfolie voor nagaren. Meng het bakvet met de marinade en ingekookt wildfond en laat zachtjes inkoken.

Snijd de paprika in lange repen en serveer op het bord met cherrytomaatjes. Giet de saus over het vlees.

 

De wijn was een Marques de Casa Concha Merlot uit Chili van 2006.

 

Naar een recept uit: Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist