Hoofdgerecht
4 personen
Gekruide eendenborst met honing van citrusvruchten
Ingrediënten:
4 eendenborstfilets van circa 175 gram per stuk
40 gram honing
Sap en rasp van 1 limoen
Olie
5 fijngestampte Peperkorrels
Anijszaad
Nootmuskaat
5 kruidenpoeder
Wat verse geraspte gember
Wat soyasaus
250 gram boontjes
Verwam de honing kort au bain Marie of in de magnetron zodat die vloeibaar is. Meng met het sap en de rasp van de limoen, de peperkorrels, anijszaad, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, verse gember, nootmuskaat en een scheutje soya. Bak de eendeborts filets 6 minuten op de velkant. Draai om en bak nog 3 minuten. Laat circa 5 minuten rusten. Snijd de filets in plakjes en schenk er de honingcitrusdressing over.
Serveer met 250 gram gestoomde boontjes en wat geraspte nootmuskaat.
Bron: naar recept in Cucina met veel extra kruiden, de limoen en de soya en gember voor de dressing naar eigen inzicht)