Hoofdgerecht
4 personen

Gekruide eendenborst met honing van citrusvruchten


Ingrediënten: 

4 eendenborstfilets van circa 175 gram per stuk

40 gram honing

Sap en rasp van 1 limoen

Olie

5 fijngestampte Peperkorrels

Anijszaad

Nootmuskaat

5 kruidenpoeder

Wat verse geraspte gember

Wat soyasaus

250 gram boontjes

 

Verwam de honing kort au bain Marie of in de magnetron zodat die vloeibaar is. Meng met het sap en de rasp van de limoen, de peperkorrels, anijszaad, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, verse gember, nootmuskaat en een scheutje soya. Bak de eendeborts filets 6 minuten op de velkant. Draai om en bak nog 3 minuten. Laat circa 5 minuten rusten. Snijd de filets in plakjes en schenk er de honingcitrusdressing over.

 

Serveer met 250 gram gestoomde boontjes en wat geraspte nootmuskaat.

 

Bron: naar recept in Cucina met veel extra kruiden, de limoen en de soya en gember voor de dressing naar eigen inzicht)