Hoofdgerecht
4 personen

Gekarameliseerde hertenbiefstuk met salade


Ingrediënten:

Gemengde sla

Hertenbiefstuk

Mango, gepureerd

Wild fond

50 g suiker

Aardappel croquetjes

 

Vinaigrette:

1 el hazelnootolie

7 el olijfolie

2 el appelazijn

1 el aceto balsamico

1 theelepel honing

1 theelepel rode bessensap

Een deel  gepureerde mango

 

Zet de oven op 230°C en laat de croquetjes bruin worden. Doe een laagje suiker in een steelpan met dikke bodem.  Laat laag op laag bruin worden. Blus af met ingekookt wild fond.

Bak de hertenbiefstuk aan beide zijden 1,5 min en houd warm.

Leg de salade op de borden en giet de vinaigrette erover.

Schep een lepel gepureerde mango ernaast. Leg de hertenbiefstuk op de salade en schep de gekarameliseerde saus erover. Leg de croquetjes er naast en dien op.

We dronken  daarbij een Fattoria del Cerro, Vino Nobile Di Montepulciano, 2010

 

Bron: naar een idee van “koken met Breydelham”.