Hoofdgerecht
4 personen
Gekarameliseerde hertenbiefstuk met salade
Ingrediënten:
Gemengde sla
Hertenbiefstuk
Mango, gepureerd
Wild fond
50 g suiker
Aardappel croquetjes
Vinaigrette:
1 el hazelnootolie
7 el olijfolie
2 el appelazijn
1 el aceto balsamico
1 theelepel honing
1 theelepel rode bessensap
Een deel
gepureerde mango
Zet de oven op 230°C en laat de
croquetjes bruin worden. Doe een laagje suiker in een steelpan met dikke bodem.
Laat laag op laag bruin worden. Blus af met
ingekookt wild fond.
Bak de hertenbiefstuk aan beide zijden 1,5 min en houd
warm.
Leg de salade op de borden en giet de vinaigrette erover.
Schep een lepel gepureerde mango ernaast. Leg de
hertenbiefstuk op de salade en schep de gekarameliseerde saus erover. Leg de
croquetjes er naast en dien op.
We dronken
daarbij een Fattoria del Cerro, Vino Nobile Di
Montepulciano, 2010
Bron: naar een idee van “koken met Breydelham”.