Hoofdgerecht
4 personen

Geitenkaasfondue met honing en tijm


400 g Hollandse geitenkaas

100 g zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)

300 ml droge witte wijn

1 eetlepel honing

1/2 theelepel tijm

100 ml slagroom

2 eetlepels maïzena

witte peper

 

Bereiden

Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Zachte geitenkaas verbrokkelen. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Slagroom erdoor roeren. Maïzena oplossen in 2 el water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Ik had in deze fondue geen hollandse geitenkaas (hard) maar zachte cremige geitenkaasjes gebruikt. Dat was geen groot succes, het werd een erg cremige saus en de stevigheid die je normaal bij deze fondue hebt was er niet. Dus een volgende keer toch iets beter zoeken naar de echte hollandse.

 

Nabereiden

Behalve brood zijn er natuurlijk allerlei andere mogelijkheden om te dippen. Een aantal voorbeelden: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven - gebakken champignons - cherrytomaatjes.

Uit: Allerhande