Hoofdgerecht
4 personen
Gehaktrol
Ingrediënten
1 kg vlees: gemengd gehakt (500 gram),
rundergehakt (300 gram) en kalfsgehakt (250 gram )
240 gram witbrood zonder korst
350 ml melk
Kruiden
2 kleine eieren
Week het brood in de melk
Breng het gehakt op smaak met verse kruiden, (tijm,
salie, peterselie), knoflook, paprikapoeder, kerrie, zout en peper
Knijp het brood iets uit en meng het gekruide gehakt, ei
en broodmengsel heel goed door elkaar.
Bevochtig een vel bakpapier, knijp het uit en leg een
grof gevormde rol er op. Wikkel het bakpapier er omheen en modelleer het tot en
langwerpige gehaktrol. Vouw de losse uiteinden naar binnen en rol op.
Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Besprenkel de gehaktrol met olie en zet hem 45 minuten in de oven op 180 graden.
Bron: Cucina Italiana van juni 2010