Hoofdgerecht
4 personen

Gehaktrol


Ingrediënten

1 kg vlees: gemengd gehakt (500 gram), rundergehakt (300 gram) en kalfsgehakt (250 gram )

240 gram witbrood zonder korst

350 ml melk 

Kruiden

2 kleine eieren

 

Week het brood in de melk

Breng het gehakt op smaak met verse kruiden, (tijm, salie, peterselie), knoflook, paprikapoeder, kerrie, zout en peper

Knijp het brood iets uit en meng het gekruide gehakt, ei en broodmengsel heel goed door elkaar.

Bevochtig een vel bakpapier, knijp het uit en leg een grof gevormde rol er op. Wikkel het bakpapier er omheen en modelleer het tot en langwerpige gehaktrol. Vouw de losse uiteinden naar binnen en rol op.

Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel de gehaktrol met olie en zet hem 45 minuten in de oven op 180 graden.

 

Bron: Cucina Italiana van juni 2010