Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
500 g zeeduivel
Zeezout en peper
Olijfolie
Sherry
Limoensap en geraspte
limoenschil
Moorse saus:
250 g tomaten blokjes
theelepel komijn
½ theelepel kaneel
2 eetlepels zwarte olijven
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels bieslook
1 dl olijfolie
2 eetlepels droge
sherry.
Oorspronkelijk is dit recept geschreven voor
zeeduivel spiesjes met dipsaus. Ik heb er broccoli en farfalle bij gedaan en de
zeeduivel in vier grote stukken verdeeld.
Marineer de zeeduivel met
mengsel van sherry, olijfolie, limoensap en limoenschil en peper en zout. Laat
minimaal 10 minuten marineren. Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en
zet in de koelkast. Doe de broccoli in de stoomoven en stoom ca. 12 minuten.
Kook het water voor de farfalle en laat de farfalle 3 minuten in het hete water
liggen. Giet af en doe terug in de pan. Gril de zeeduivel kort en schep alles op
het bord.
Wijn:
Antonin Rodet Chablis 1er Cru Montmains
Bron:
www.visreepten.nl