Hoofdgerecht
4 personen

Gegrilde zeeduivel met een Moorse saus


Ingrediënten

500 g zeeduivel
Zeezout en peper
Olijfolie

Sherry

Limoensap en geraspte limoenschil

Moorse saus:
250 g tomaten blokjes

theelepel komijn

½ theelepel kaneel

2 eetlepels zwarte olijven

3 eetlepels kappertjes

2 eetlepels peterselie

2 eetlepels bieslook

1 dl olijfolie

2 eetlepels droge sherry.
 
Oorspronkelijk is dit recept geschreven voor zeeduivel spiesjes met dipsaus. Ik heb er broccoli en farfalle bij gedaan en de zeeduivel in vier grote stukken verdeeld.

Marineer de zeeduivel met mengsel van sherry, olijfolie, limoensap en limoenschil en peper en zout. Laat minimaal 10 minuten marineren. Meng alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en zet in de koelkast. Doe de broccoli in de stoomoven en stoom ca. 12 minuten. Kook het water voor de farfalle en laat de farfalle 3 minuten in het hete water liggen. Giet af en doe terug in de pan. Gril de zeeduivel kort en schep alles op het bord.

Wijn: Antonin Rodet Chablis 1er Cru Montmains

 

Bron: www.visreepten.nl