Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten:
genoeg lamskoteletjes
2 tenen knoflook uit de pers
4 rode puntpaprika’s, in reepjes
1 à 2 rode pepers, fijngesneden (ja,
met zaad)
3 tenen knoflook, in plakjes
50 g pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte wijn
3 takken verse tijm
Zout de lamskoteletjes en zet
een poos koel weg, desnoods een hele nacht. Wie wil wrijft ze lekker in met
knoflook uit de pers.
Doe de reepjes paprika met de peper, knoflook,
pijnboompitten, olie en wat zout in een pan en zet het vuur aan. Bak op halfhoog
vuur en met het deksel op een kier tot de paprika zacht begint te worden; kijk
af en toe en schep om. Zet het vuur lager als aanbranden dreigt. Doe de wijn en
twee takken tijm erbij en laat afgedekt smoren op je laagste pit tot de paprika
zacht is, maar geen jam.
Stook een grillpan op, borstel in met iets vettigs en
gril de koteletjes een minuut of 3 per kant. Bakken in de koekenpan kan
natuurlijk ook. Doe de blaadjes van de resterende tijm bij de relish en serveer
het een met het ander.
Bron: de Volkskeuken:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/de-volkskeuken-gegrilde-lamskoteletjes-met-paprika-tijmrelish~b22146c0/