Hoofdgerecht
4 personen

Gegrilde lamskoteletjes met paprika-tijmrelish


Ingrediënten:
genoeg lamskoteletjes
2 tenen knoflook uit de pers
4 rode puntpaprika’s, in reepjes
1 à 2 rode pepers, fijngesneden (ja, met zaad)
3 tenen knoflook, in plakjes
50 g pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte wijn
3 takken verse tijm
 
Zout de lamskoteletjes en zet een poos koel weg, desnoods een hele nacht. Wie wil wrijft ze lekker in met knoflook uit de pers.
 
Doe de reepjes paprika met de peper, knoflook, pijnboompitten, olie en wat zout in een pan en zet het vuur aan. Bak op halfhoog vuur en met het deksel op een kier tot de paprika zacht begint te worden; kijk af en toe en schep om. Zet het vuur lager als aanbranden dreigt. Doe de wijn en twee takken tijm erbij en laat afgedekt smoren op je laagste pit tot de paprika zacht is, maar geen jam.
 
Stook een grillpan op, borstel in met iets vettigs en gril de koteletjes een minuut of 3 per kant. Bakken in de koekenpan kan natuurlijk ook. Doe de blaadjes van de resterende tijm bij de relish en serveer het een met het ander.

Bron: de Volkskeuken: https://www.volkskrant.nl/de-gids/de-volkskeuken-gegrilde-lamskoteletjes-met-paprika-tijmrelish~b22146c0/