Hoofdgerecht
4 personen

Gebakken forel, gevuld met citroen en laurier
Geserveerd met gebakken aardappeltjes uit de oven


4 forellen

2 citroenen

8 laurierblaadjes

2 eetlepels olijfolie

 

1 kg aardappelen

1 eetlepel olijfolie

Verhit de (hete lucht) oven voor op 185 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in onregelmatige maar even grote stukken.
Spoel ze af met stromend water en droog ze daarna met keukenpapier.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat  en giet de olier er overheen. 
Wentel de aardappelbrokken door de olie tot ze aan alle kanten bedekt zijn.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en stel de tijdklok in op 35 minuten.

Spoel de forellen goed af onder stromend water en dep ze droog.
Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Bestrooi de buikholtes van de forellen met zout en peper en vul ze met schijfjes citroen en laurierblaadjes.
Bak of gril de forellen in ca. 10 minuten bruin en gaar.
Serveer met partjes citroen.

Uit: Allerhande nr. 6, 2007