Hoofdgerecht
4 personen

Fish Pie


Ingrediënten

1 kg aardappelen

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

150 g belegen kaas

1 citroen

½ à 1 rode peper

klein bosje platte peterselie

handvol spinazie

2 rijpe tomaten, in stukken

300 g zalmfilet

300 g gerookte schelvis

150 g grote garnalen, rauw

 

Verwarm de oven voor op 200 oC.

Kook de aardappelen en stamp ze fijn tot puree. Meng er een flinke klont boter door.

Rasp de wortel, de bleekselderij en de kaas op een grove rasp of met de keukenmachine.

Rasp de rode peper op een fijne rasp of snijd hem zeer fijn. Laat de pitjes er gewoon inzitten.

Doe alle groenten en de kaas in een vuurvaste schaal. Hak de peterselie fijn en voeg die toe aan de groenten.

Snijd beide soorten vis in grote hapklare stukken en voeg die samen met de garnalen toe aan de groenten. Voeg de spinazie en de tomaten toe, pers de citroen uit en voeg het sap toe.

Besprenkel met enkele eetlepels goede olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar. Het simpelst gaat dat met je handen.

Spreid de aardappelpuree uit over het vismengsel. Zorg dat alles goed bedekt wordt door de puree. Sprenkel wat olijfolie over de puree en plaats de schotel in de voorverwarmde oven. Bak gedurende ca. 40 minuten tot de bovenkant mooi bruin is.

Serveer met b.v. een groene salade of gestoomde groenten.

 

Recept: Jamie Oliver (Minisrtry of Food)

 

Commentaar van Joost.

Een geniaal recept. Erg eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Waarschijnlijk moet je de gerookte schelvis bij de visboer bestellen. Je kunt de gerookte vis ook vervangen door een stevige soort witvis, maar met de gerookte schelvis is het wel veel lekkerder!

Ik heb er zeekraal bij geserveerd.