Hoofdgerecht
4 personen

Filet mignon in zoetzure saus

Mignon sauce aigre-douce


Ingrediënten

3 filets mignons
1 komkommer
1 courgettes
1 bos groene asperges
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 bosje bieslook
arachideolie of zonnebloemolie
gembersaus
chilisaus
pandanrijst

voor de zoetzure saus
1 rode ui
2 teentjes knotlook
so g suiker
so g ananas uit blik
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel wijnazijn

Maak de zoetzure saus door alle ingrediënten te pureren met een staafmixer. Verhit de saus 5 minuten op zacht vuur.
Snij de mignons in dunne plakken en laat deze met een goede lik chilisaus (naar smaak, niet iedereen houdt van scherp), zout, peper en een scheutje gembersaus een uur marineren.
Snij de paprika in fijne reepjes en sauteer in olie gedurende 3 minuten in de wok. Houd apart.
Doet ditzelfde voor resp. de uien (in ringen), asperges (in stukjes), courgette (in plakjes) en de komkommer (haal de zaden er met een lepel uit en snij het in reepjes).
Kook in de tussentijd de rijst.
Nadat alle groenten zijn gesauteerd iets meer olie toevoegen, heet laten worden en de filetlapjes rondom bruin bakken in een paar minuten. Voeg dan alle groenten en de zoetzure saus toe en warm alles nog gedurende een minuut of 3 door.
Serveer het gerecht heel heet, maak een torentje van een rijst door het in een kom aan te drukken en om te keren op het bord. Stapel het vlees met de groenten een beetje mooi op het bord, bestrooi het gerecht met bieslook en dien meteen op.

Inspiratie: Van het varken van Stépane Reynaud