Hoofdgerecht
4 personen
Mignon sauce aigre-douce
Ingrediënten
3 filets mignons
1 komkommer
1 courgettes
1 bos groene asperges
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 bosje bieslook
arachideolie of zonnebloemolie
gembersaus
chilisaus
pandanrijst
voor
de zoetzure saus
1 rode ui
2 teentjes knotlook
so g suiker
so g ananas uit blik
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel wijnazijn
Maak de zoetzure saus door alle ingrediënten te
pureren met een staafmixer. Verhit de saus 5 minuten op zacht vuur.
Snij de mignons in dunne plakken en laat deze met een goede lik chilisaus (naar
smaak, niet iedereen houdt van scherp), zout, peper en een scheutje gembersaus
een uur marineren.
Snij de paprika in fijne reepjes en sauteer in olie gedurende 3 minuten in de
wok. Houd apart.
Doet ditzelfde voor resp. de uien (in ringen), asperges (in stukjes), courgette
(in plakjes) en de komkommer (haal de zaden er met een lepel uit en snij het in
reepjes).
Kook in de tussentijd de rijst.
Nadat alle groenten zijn gesauteerd iets meer olie toevoegen, heet laten worden
en de filetlapjes rondom bruin bakken in een paar minuten. Voeg dan alle
groenten en de zoetzure saus toe en warm alles nog gedurende een minuut of 3
door.
Serveer het gerecht heel heet, maak een torentje van een rijst door het in een
kom aan te drukken en om te keren op het bord. Stapel het vlees met de groenten
een beetje mooi op het bord, bestrooi het gerecht met bieslook en dien meteen
op.
Inspiratie: Van het varken van Stépane Reynaud