Hoofdgerecht
4 personen

Entrecote Teryaki


600 gr entrecote

Marinade:

100 ml soja saus

100 ml sherry

1 teentje knoflook

½ tl gember poeder en ½ tl suiker of  el gembersiroop

1 ½ el geroosterde sesamzaadjes

3 bosuitjes in dunne ringen

houd wat sesamzaad en bosui achter voor de garnering.

 

Side dish (eigen variatie):

reepjes wortel

reepjes selderij

gevulde selderij stronken (5 cm) met ricotta en geraspte kaas (oven 200C, 10 min)

aardappel partjes gebakken met Italiaanse kruiden

 

Kerf de entrecote aan beide zijden tot 1/3 in en leg hem in de marinade. Minstens 1 tot 2 uur laten marineren, met regelmatig keren. Niet in de koelkast zorgt voor een betere marinering.

Bak de aardappel partjes en doe de gevulde selderij in de oven. Als de selderij klaar is, ovenstand op grill en de entrecote 3 minuten onder en boven grillen. Goed opletten dat het niet te hard gaat, anders eerder keren. Garneer het bord met de groente en de aardappelen en snijd de entrecote in dikke plakken. Bestrooi de entrecote met de achtergehouden sesamzaad en bosui en schenk wat van het bakvocht van de entrecote over de groente

De binnenzijde van de entrecote was niet warm genoeg. Beter was geweest om de entrecote in alu folie 10 minuten te laten rusten na het bakken om de binnenzijde goed door te laten warmen.

Wij aten dit met een Fattoria del Cerro, Vino Nobile di Montepalciano uit 2005.

 

Bron: Koken met de keurslager, 22, nr 9 november 2008

 

De entrecote in de braadslee, gemarineerd en gegrilld