Hoofdgerecht
4 personen
Eendenbout met pruimen en steranijs
4 tamme eendenbouten
4 eetlepels sojasaus
3 theelepels vijfkruidenpoeder
Handvol steranijs
Olijfolie
Kaneelstokje
2 chilipepertjes
16 grote rijpe rode pruimen (ontpit en gehalveerd)
2 eetlepels rietsuiker
Stop de eendenbouten met de sojasaus, vijfkruidenpoeder, sternaijs, olijfolie en kaneel in een plastic zak (of 2) en laat 2 uur tot een dag marineren.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een grote braadslee. Doe de pruimen samen met de pepertjes en suiker erin en meng goed. Leg de eendebouten er bovenop (vel/vetzijde naar boven) en schenk de marinade erover. Zet de braadslee 2 tot 2,5 uur in de oven.
Serveer met noodles, gestoomde peulen en de pruimensaus. Om je vingers bij af te likken! Inmiddels ook favoriet bij de kinderen.