Hoofdgerecht
4 personen

Eendenbout met pruimen en steranijs


Ingredienten

4 tamme eendenbouten

4 eetlepels sojasaus

3 theelepels vijfkruidenpoeder

Handvol steranijs

Olijfolie

Kaneelstokje

2 chilipepertjes

16 grote rijpe rode pruimen (ontpit en gehalveerd)

2 eetlepels rietsuiker

 

Stop de eendenbouten met de sojasaus, vijfkruidenpoeder, sternaijs, olijfolie en kaneel in een plastic zak (of 2) en laat 2 uur tot een dag marineren.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een grote braadslee. Doe de pruimen samen met de pepertjes en suiker erin en meng goed. Leg de eendebouten er bovenop (vel/vetzijde naar boven) en schenk de marinade erover. Zet de braadslee 2 tot 2,5 uur in de oven.

 

Serveer met noodles, gestoomde peulen en de pruimensaus. Om je vingers bij af te likken! Inmiddels ook favoriet bij de kinderen.