Hoofdgerecht
4 personen

Eendenborstfilet


Ingrediënten
450 g eendenborstfilet
500 g zoete oranje aardappel
500 g venkel
Aspergetips
Shi-taki
Wildfond
 
Kook de wildfond in tot ongeveer 70 ml. Schil de aardappel en maak de venkel schoon. Snijd alles in plakken en kook in water gaar. Giet af, schenk 35 ml ingekookte wildfond toe en maak een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vet van de eend kruislings in en strooi zout en peper op beide kanten. Bak in een hete pan zonder olie of boter de eend op de vet kant. Laat, afhankelijk van de dikte, ongeveer 5 min bakken. Draai de eend om en bak nog 1 min. Wikkel de eend in alu-folie en laat in de oven bij 60°C ongeveer 10 min. rusten. Bak de shi-taki met een deel van het eendenvet en blus af met het restant ingekookte wildfond. Bak de aspergetips in een ander deel.
Maak een torentje van de puree, leg de asperge erop en leg enkele plakken eendenborst naast de shi-taki.
Wijn: Frei Brothers, Cabernet Sauvignon 2014
 
Bron: zoalsomahetbakt.nl