Hoofdgerecht
4 personen
Eendenborstfilet
Ingrediënten
450 g eendenborstfilet
500 g zoete oranje aardappel
500 g venkel
Aspergetips
Shi-taki
Wildfond
Kook de wildfond in tot
ongeveer 70 ml. Schil de aardappel en maak de venkel schoon. Snijd alles in
plakken en kook in water gaar. Giet af, schenk 35 ml ingekookte wildfond toe en
maak een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vet van de eend kruislings in en strooi zout
en peper op beide kanten. Bak in een hete pan zonder olie of boter de eend op de
vet kant. Laat, afhankelijk van de dikte, ongeveer 5 min bakken. Draai de eend
om en bak nog 1 min. Wikkel de eend in alu-folie en laat in de oven bij 60°C
ongeveer 10 min. rusten. Bak de shi-taki met een deel van het eendenvet en blus
af met het restant ingekookte wildfond. Bak de aspergetips in een ander deel.
Maak een torentje van de puree, leg de asperge erop en
leg enkele plakken eendenborst naast de shi-taki.
Wijn: Frei Brothers, Cabernet Sauvignon 2014
Bron: zoalsomahetbakt.nl