Hoofdgerecht
4 personen

Duo wild en rode kool met appeltjes en puree van pompoen en zoete aardappel


Ingrediënten
Zwijnen biefstuk 200 g
Reebiefstuk 200 g
Rode kool met appel Iglo diepvries 450 g
Grote zoete aardappel en een kleine pompoen
Kaneel bolletje
Schenkstroop
Gezouten boter

Zet de oven op 50°C. Verdeel de bevroren rode kool in een oven schaal met deksel en bestrooi met vers geraspte kaneel (een kwart bolletje) en een scheutje stroop. Hussel en zet met deksel in de oven. Roer regelmatig alles nog eens door en proef of het al warm is.
Droog de biefstuk met keukenpapier en kruid met zout, royaal met peper en een beetje gerookte paprikapoeder. Bak de biefstukken aan beide zijden 1 tot 1,5 min, afhankelijk van de dikte. Zet in de stoom-oven bij 50°C en laagste stand stoom. Prik een kern thermometer in de dikste biefstuk en laat niet boven de 52°C komen. Roer het vet los met een scheutje room.
Schil de aardappel en de pompoen. Hak de pompoen in vieren en verwijder de dradige binnenzijde. Snijd de aardappel en pompoen in kleine parten en kook gaar in water. Giet af en verdeel een klont echte gezouten boter erover. Stamp het fijn en roer er nog wat peper doorheen. Meestal is de smaak dan al voldoende.
Als het vlees 52°C is en de rode kool goed warm serveer de puree in een mooi rondje. Leg aan beide zijden de verschillende biefstukken en leg bij het zwijn een lepel saus. Leg een grote lepel rode kool op het bord en serveer.
Wij dronken er een Chateau du Val dÓr St. Emilion Grand Cru 2015 bij.

Bron: eigen ontwerp