BBQ Hoofdgerecht
4 personen
Ribeye met gevulde portobello
Ingrediënten
Grote dry-aged rib-eye met bot (7 ons)
Gevulde portobello
Portobello 4 stuks
Cherrytomaten
Mozzarella
Basilicum
balsamico azijn
knoflook
suiker
Leg de rib-eye met het bot over de rand om het
verbranden hiervan te voorkomen. Draai de rib-eye na 2 minuten om. Het vlees
moet makkelijk loslaten, anders moet je nog even wachten. Laat het vlees nog 3
minuten met de andere zijde op het rooster liggen (let op het bot) en haal het
dan van de barbecue af. Nog even nagaren onder wat aluminiumfolie en dit is
klaar. Ik heb een stuk dry aged rib eye gebruikt.
Gevulde portobello
Meng de mozzarella met tomaatjes, basilicum, scheutje
azijn, knoflook en suiker.
Leg de portobello met de open kant op de BBQ en laat 1
min roosteren. Draai hem om en vul met mozzarella mengsel en laat ong 2 min
bakken. Verplaats hem regelmatig.
Wijn: Nero Son Pietro Montferrato Rosso 2015
Bron: www.lekkertafelen.nl