Hoofdgerecht
6 personen

Dronken entrecotes


 

Ingredienten

6 entrecotes a 175 g

 

Marinade

2 dl Guinness

2 el zonnebloemolie

3 el donkere basterdsuiker

2 el worcestersaus

1 el grove mosterd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

 

Mosterdboter

225 g zachte boter

2 el dragonmosterd

1 el fijngehakte verse peterselie

 

Leg de entrecotes in een grote, ondiepe schaal. Meng Guinness, olie, suiker, worcestersaus, grove mosterd en knoflook in een kannetje. Schenk het mengsel over het vlees en wentel het vlees er goed door. Dek het viees af met vershoudfolie en zet het 4 uur in de koelkast.

Klop ondertussen boter, mosterd en peterselie goed door elkaar in een kom. Dek het mengsel af en zet het tot gebruik in de koelkast.

Haal de entrecotes uit de marinade en laat ze uitlekken. Bewaar de marinade. Rooster het viees op een hete barbecue 2 minuten aan beide zijden voor rood, 4 minuten aan beide zijden voor medium of 6 minuten aan beide zijden voor doorbakken; bestrijk het regelmatig met de marinade. Serveer de entrecotes direct, met wat mosterdboter erop.

 

Barbecue van Lorraine Turner & Linda Doeser (Parragon Books)