Hoofdgerecht
4 personen

Deense gehaktballetjes in dille-yoghurtsaus


Ingrediënten:

1/4 liter yoghurt
500 gram gehakt half om half
1 ei
3 eetlepels paneermeel
zout, peper
3 eetlepels fijngehakte dille (eventueel diepvries)
2 eetlepels boter
1 ui
2 dl vleesbouillon van tablet
Ca. 2 eetlepels maïzena
 
Voorbereiding:
Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag niet te koud zijn). Ui pellen en snipperen. Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 eetlepels dille. Balletjes maken ter grootte van een pingpongbal.
 
Bereidingswijze:
Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de ui 2 minuten mee. Roer de maïzena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetlepel dille.
 
Serveertips:
heerlijk met gekookte aardappelen en een salade van gekookte bietjes met peterselie