Hoofdgerecht
4 personen
Deense gehaktballetjes in dille-yoghurtsaus
Ingrediënten:
1/4 liter yoghurt
500 gram gehakt half om half
1 ei
3 eetlepels paneermeel
zout, peper
3 eetlepels fijngehakte dille (eventueel diepvries)
2 eetlepels boter
1 ui
2 dl vleesbouillon van tablet
Ca. 2 eetlepels maïzena
Voorbereiding:
Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag
niet te koud zijn). Ui pellen en snipperen. Gehakt aanmaken met ei, paneermeel,
zout, peper en 2 eetlepels dille. Balletjes maken ter grootte van een
pingpongbal.
Bereidingswijze:
Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes
rondom bruin. Bak de ui 2 minuten mee. Roer de maïzena glad met de yoghurt en
schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes. Blijf roeren tot de saus gebonden
is. Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetlepel dille.
Serveertips:
heerlijk met gekookte aardappelen en een salade van
gekookte bietjes met peterselie