Hoofdgerecht
4 personen

Citroengarnalen met muntpesto (BBQ)


 

Ingrediënten

750 g grote garnalen

sap van 2 citroenen

1 bosje verse munt, fijngehakt

2 teentjes knoflook, zeer fijn

 

Muntpesto

1 teentje knoflook, grof gehakt

8 el grof gehakte verse munt

3 el extra vierge olijfolie gehakt

1 el rode wijn azijn

1 el crème fraiche of slagroom

1 el geraspte parmezaanse kaas

zout en peper

 

Pel de garnalen en verwijder de zwarte darmkanalen. Leg de garnalen in een ondiepe, niet-metalen kom en voeg citroensap, munt en knoflook toe. Roer goed en laat de smaken 30 minuten intrekken.

Verwerk alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een gladde massa. Doe het mengsel over in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Dek de kom af en zet hem tot gebruik in de koelkast.

Haal de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Rijg ze aan spiesen. Rooster ze 2-3 minuten aan beide zijden op een matig hete barbecue tot ze roze en gaar zijn.

Haal de garnalen van de spiesen en verdeel ze over de borden. Schep op elk bord een lepel muntpesto.

 

Barbecue van Lorraine Turner & Linda Doeser (Parragon Books)