Hoofdgerecht
4 personen

Chinees rundvlees uit de wok met nasi en kroepoek


Ingrediënten

250 gram bieflap of biefstuk
rode paprika
groene paprika
ui
knoflook
verse gember
soyasaus
oestersaus
rijstazijn
sesamolie
tabasco
(palmbloesem)suiker
zwarte peper
zout
arachideolie
 
Allereerst is het belangrijk dat je een lekker en mals stuk rundvlees hebt. Bieflap of baklap is prima. Snijd het vlees in reepjes of blokjes en doe ze in een kom. Voeg daaraan toe: 2 theelepels soyasaus, 2 theelepels oestersaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel sesamolie, 1/2 eetlepel (palmbloesem)suiker, 1 theelepel maiszetmeel (maizena) en wat druppels tabasco (of een andere pepersaus). Gebruik een grote theelepel of een dessertlepeltje. Meng de marinade goed door het rundvlees en laat het dan een kwartiertje staan. Nu kun je de rest van de ingrediënten snijden. Een flinke teen knoflook en een stuk gember van ongeveer 2,5 cm. snij je zeer fijn. Gebruik de helft van de groene en de rode paprika en snijd ze in grove blokjes. De ui snij je in grove ringen of partjes.
In een wok verhit je wat olie op tamelijk hoog vuur. Als de olie heet is roerbak je het rundvlees gedurende enkele minuten, ook op hoog vuur. Zodra het vlees bruin is, haal je het uit de pan en bewaar je het op een bord. Het vlees moet van binnen nog roze zijn. Doe wat extra olie in de pan en voeg de gember en knoflook toe. Even omscheppen en meteen daarna de uien en paprika's meebakken. Blijf de groenten steeds omscheppen. Na hooguit vijf minuten kan het vlees nog kort worden meegebakken. De pan mag nu van het vuur af. Voeg een snuf zout toe en maal flink wat zwarte peper over het gerecht. Eventueel garneren met verse koriander. Nasi en een beetje kroepoek erbij maakt het geheel compleet
 
Bron: www.degezondekok.nl