Hoofdgerecht
4 personen
Chinees rundvlees uit de wok met nasi en kroepoek
Ingrediënten
250 gram bieflap of
biefstuk
rode paprika
groene paprika
ui
knoflook
verse gember
soyasaus
oestersaus
rijstazijn
sesamolie
tabasco
(palmbloesem)suiker
zwarte peper
zout
arachideolie
Allereerst is het
belangrijk dat je een lekker en mals stuk rundvlees hebt. Bieflap of baklap is
prima. Snijd het vlees in reepjes of blokjes en doe ze in een kom. Voeg daaraan
toe: 2 theelepels soyasaus, 2 theelepels oestersaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2
eetlepel sesamolie, 1/2 eetlepel (palmbloesem)suiker, 1 theelepel maiszetmeel
(maizena) en wat druppels tabasco (of een andere pepersaus). Gebruik een grote
theelepel of een dessertlepeltje. Meng de marinade goed door het rundvlees en
laat het dan een kwartiertje staan. Nu kun je de rest van de ingrediënten
snijden. Een flinke teen knoflook en een stuk gember van ongeveer 2,5 cm. snij
je zeer fijn. Gebruik de helft van de groene en de rode paprika en snijd ze in
grove blokjes. De ui snij je in grove ringen of partjes.
In een wok verhit je wat olie op tamelijk hoog vuur.
Als de olie heet is roerbak je het rundvlees gedurende enkele minuten, ook op
hoog vuur. Zodra het vlees bruin is, haal je het uit de pan en bewaar je het op
een bord. Het vlees moet van binnen nog roze zijn. Doe wat extra olie in de pan
en voeg de gember en knoflook toe. Even omscheppen en meteen daarna de uien en
paprika's meebakken. Blijf de groenten steeds omscheppen. Na hooguit vijf
minuten kan het vlees nog kort worden meegebakken. De pan mag nu van het vuur
af. Voeg een snuf zout toe en maal flink wat zwarte peper over het gerecht.
Eventueel garneren met verse koriander. Nasi en een beetje kroepoek erbij maakt
het geheel compleet
Bron:
www.degezondekok.nl