Hoofdgerecht
4 personen
Bloody Mary Klapstuk
Ingredienten:
Klapstuk 1500 gram
3 rode uien
4 stengels bleekselderij
2 laurierbladen
2 takjes Rozemarijn
750 gram Passata
60 ml Wodka
Theelepel Tabasco
30 ml rode port
1 theelepel Worcestershire saus
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Zout en peper
Knolselderij
100 ml slagroom
Maak de Bloody Mary mix: meng de passata met de
wodka, port, tabasco, worecestershire en citroensap voeg wat zout toe.
Bestrooi het klapstuk met zout en peper. Bak aan op
hoog vuur in een braadpan met een beetje olie. Zorg dat alle kanten goed bruin
zijn. Voeg de selderij, rode ui en rozemarijn toe en bak een paar minuten mee.
Voeg dan de bloody mary mix toe samen met een halve liter water. Zet de braadpan
(met deksel) 5 tot 6 uur lang in een oven op een temperatuur 130 graden. Het
klapstuk is gaar als je het met 2 vorken makkelijk uit elkaar kan trekken (soort
pulled pork)
Maak een
knolselderij puree door de knolselderij in 10 -15 minuten gaar te koken. Giet
af, meng er de slagroom door, voeg zout en peper toe en pureer.
Leg de puree op een voorverwarmd bord. Schep er het
vlees bovenop en voeg riant de bloody mary saus toe.
Bron: Jamie Oliver