Hoofdgerecht
4 personen

Biefstuk gewikkeld in parmaham met ratatouille


Ingrediënten:

Bizon biefstuk

Biefstuk van de haas

Eendenborst

Parmaham

Wildfond

Aubergine

Courgette

Romatomaten

Rode ui

Aardappelpartjes

 

Snijd de groente in plakken en de ui in ringen. Bak de ui in knoflook en leg dit onderin de oven schaal. Leg dakpansgewijs de verschillende groente erop. Eindig met de tomaten. Kruid met Italiaanse verse kruiden. Zet de ratatouille in de oven.

 

Bak de biefstuk zeer kort, de bizon en eendenborst tweemaal 2 minuten, de haasbiefstuk 2 maal 30 seconden. Wikkel de biefstukken in een plak parmaham. Bak een klein gesneden sjalotje in knoflook en blus met wildfond. Laat inkoken tot bijna stroperig. Haal van het vuur en voeg een klein klontje echte boter toe. Zet de biefstukken in de oven voor 10 minuten.

Bak de aardappelpartjes op een hoog vuur snel bruin.

Serveer op een voorverwarmd bord (denk om je vingers).

 

Wij dronken er een Haut-Medoc Colbert-Cannet  uit 2007 bij.

 

Recept: AH kaart 282296)