Hoofdgerecht
4 personen

Beef Wellington met worteltjes, sugar snaps en aardappeltjes


Ingrediënten

1 schaal kastanjechampignons (250 g)

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

3 sneetjes witbrood, zonder korst

1 tl gedroogde tijm

50 g boter

4 plakjes bladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries), ontdooid

600 g ossenhaas

1 ei, gesplitst

200 g sugar snaps

200 g worteltjes

schepje suiker

paprikapoeder

400 g kleine krielaardappeltjes

 

Materialen

keukenmachine, deegroller, bakpapier

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de champignons samen met de sjalot, boterhammen (alles in handzame stukjes) en tijm in de keukenmachine en haksel grof. Verhit de boter in een koekenpan en bak het champignonmengsel op middelhoog vuur in 6 min. gaar.

Wrijf de ossenhaas in met zout, peper en olijfolie. Smelt de boter in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Laat het vlees rondom dichtschroeien, neem het uit de pan en laat afkoelen.

Plak 6 stukkken bladerdeeg aan elkaar (maak de randen nat met water of eiwit) en rol het iets verder uit met de deegroller. Bedek de plak deeg met het champignonmengsel zodanig dat het vlees na dichtvouwen volledig wordt bedekt met het mengsel.

Vouw het deeg om het vlees zodat je een pakket krijgt. Zorg dat er geen lucht tussen zit en knijp de randen goed dicht. Gebruik eventuele afgesneden stukjes deeg als versiering. Bestrijk het pakket rondom met ei. Leg het nu 30 minuten in de koelkast.

Leg het pakket op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven. Check met een vleesthermeter de temperatuur van de kern:

50 graden: rare

55 graden: medium

60 graden: wel done

Laat het vlees uit de oven nog even tien minuten rusten.

Snijd in plakken en serveer direct.

 

De aardappeltjes, sugar snaps en worteltjes

Kook de worteltjes iets minder dan beetgaar. Wok de sugarsnaps tien minuten en bak de laatste vijf minuten de worteltjes mee. Je kunt daar nog een schepje suiker overheen strooien dat dan lekker carameliseert.

Wok de aardappeltjes ook tien minuten met paprikapoeder

 

Bron: vrij naar Allerhande en Jamie's magazine